Stress en burn-out coaching

Heb je last van stress en belemmert dit jouw dagelijks leven? Of wil je herstellen van een burn-out?

vrijblijvend adviesgesprek

Hulp nodig bij stress en burn-out?

De Empowerment Company helpt je weer grip te krijgen. Zodat je weer plezier, energie en zin in het leven hebt.

Hieronder vind je meer informatie over stress, burn-out en de oorzaken. Maar op dit moment is het even niet belangrijk hóe de klachten bij jou zijn ontstaan. Het belangrijkste is nu dat je uitrust en gaat herstellen. Zodat je daarna weer vooruit kunt kijken, kunt zorgen dat het nooit meer zo ver komt en weer kunt zijn wie je bent. Wij helpen je daar graag bij.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Omdat het belangrijk is dat er een klik is en dat jij je prettig voelt bij ons. Zodat wij jou goed kunnen helpen.

Maak kennis met ons

Het verschil tussen stress, overspannen en burn-out

Stress is op zichzelf gezond en is een prikkel die mensen nodig hebben. Het zorgt ervoor dat je scherp blijft en dat je soms net even extra kunt presteren als dat nodig is. Maar als er te lang een te hoge mate van stress is, wordt het ongezond. Het belemmert je in je leven, je energiepeil blijft laag, concentreren wordt steeds moeilijker. Als je in de fase komt waarin je continue stress ervaart, kan het zijn dat je overspannen bent. Als je in een overspannenheid nog doorgaat, kan je hele stress-systeem ‘crashen’. Je kunt dan niet veel meer en herkent jezelf niet. Dan spreken we van een burn-out. Wij helpen je om het niet zover te laten komen, of om je er (duurzaam) uit te helpen als je al wel overspannen of burn-out bent.

Stresspreventie – trek op tijd aan de bel

Als je doorlopend stressklachten ervaart en dit patroon niet zelf kunt doorbreken, is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Hoe eerder, hoe beter. Wees zuinig op jezelf: van jou is er immers maar één! Onze psychologen en loopbaancoaches helpen je in eerste instantie op een goede manier uit te rusten en te herstellen, zodat we daarna kunnen gaan onderzoeken wat de oorzaken zijn. Vanuit daar zoeken samen met jou naar (duurzame) oplossingen die voor jou echt haalbaar zijn en die jou helpen om je leven en werk waar nodig opnieuw vorm te geven. Vaak is stress (deels) werkgerelateerd. Daarom is loopbaancoaching regelmatig onderdeel van de begeleiding. Ons Krachtkompas programma waarmee je leert leiderschap te nemen over jouw loopbaan(keuzes), helpt je om opnieuw te kijken naar jezelf en vanuit daar nieuwe keuzes te maken. Je maakt een frisse start als je weer gaat werken, waarbij je de opgedane inzichten uit het verleden meeneemt en vertaalt naar lessen waar je wat aan hebt.

Vaak wordt de stress veroorzaakt door meerdere aspecten uit jouw leven en is het niet alleen werkgerelateerd. Persoonskenmerken (zoals perfectionisme, of een groot verantwoordelijkheidsgevoel) en omgevingsfactoren (zoals de manier waarop je je werk inricht of met je collega’s omgaat) zijn vaak ook van groot belang. Om deze reden zetten we meestal ook lifecoaching in in onze begeleiding.

Onze trajecten zijn altijd maatwerk, we stellen een plan op aan de hand van jouw persoonlijke situatie.

Ik heb in een lastige periode de juiste keuze gemaakt om met de Empowerment Company in zee te gaan en heb daar nu iedere dag profijt van.”

Alle ervaringen

Hoe ontstaat een burn-out?

Een burn-out treft vaak mensen met een sterke persoonlijkheid. Doorzetters, die loyaal zijn en van aanpakken weten. Ze hebben meestal een groot verantwoordelijkheidsgevoel en nemen makkelijk (te) veel op hun schouders. Denk dus niet dat je ‘zwak’ bent als je een burn-out hebt. Je bent juist krachtig. Je hebt nu de kans je kracht te leren doseren en in te zetten om je burn-out aan te pakken en weer grip te krijgen op je leven.

Burn-out de baas: herstel van een burn-out

Is sprake van overspannenheid of burn-out? Dan zorgen we er eerst voor dat je herstelt en weer naar jezelf leert luisteren, voordat we gaan analyseren, plannen gaan maken en weer gaan opbouwen.

In eerste instantie is het cruciaal dat je uitrust en stabiliseert. Zodat je weer helder kunt nadenken en eventuele psychische en lichamelijke klachten hanteerbaar zijn. Zo maar een weekje of twee ‘thuiszitten’ is meestal niet heel helpend. Mensen kijken vaak op tegen de gesprekken die ze hebben met bedrijfsartsen of leidinggevenden en het is niet gek als je meestal in eerste instantie juist veel meer stress ervaart; het ligt immers helemaal niet in jouw aard om je ziek te melden. Wij helpen je om de eerste fase (van uitrusten en stabiliseren) goed vorm te geven. Hierin zijn wij gewend om afstemming te zoeken met bedrijfsartsen, leidinggevenden en HR. Ook in die afstemming kunnen wij je dus helpen.

Bij de begeleiding bij een burn-out kijken we vervolgens naar de psychische en lichamelijke aspecten. We geven je handvatten om om te gaan met jouw persoonlijke eigenschappen (zoals een sterk verantwoordelijkheidsgevoel), zodat ze weer je kracht worden in plaats van je achilleshiel. Ook helpen we je om te gaan met alle (pieker)gedachten en overtuigingen die je hebt. En onderzoeken we leefgewoonten: zoals hoe je met bijvoorbeeld e-mail omgaat, maar ook voeding en slaapgedrag. We onderzoeken met jou hoe het zo gekomen is. En hoe je dit in de toekomst voorkomt.

Tenslotte kijken we wat de invloed van je omgeving is. Vaak komt daar ook bij kijken dat we gaan onderzoeken welke werkomgeving bij jou past. Hierbij zetten we ons loopbaancoaching programma het Krachtkompas in. Samen kijken we vervolgens naar de toekomst: zodat je werk doet wat bij je past, op een manier die gezond is voor je, je weer (werk)geluk en energie ervaart, en een gezond en gelukkig leven leidt!

De kosten – vrijblijvende kennismaking

Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij ons. Daarom is een eerste gesprek met een van onze psychologen of coaches vrijblijvend. Twijfel je? Neem gerust contact op. Ook als we je op dit moment niet kunnen helpen, denken we met je mee wat dan wel een goede vervolgstap is.

Gaan we met elkaar verder? Dan bieden we maatwerk aan. Elke situatie en elk mens is namelijk anders. De kosten voor herstel van stress en burn-out vallen niet onder de ziektekostenverzekering en komen dus voor eigen rekening. Maar vaak zijn werkgevers bereid (een deel) mee te betalen. Vanuit onze ervaring zijn wij gewend om met werkgevers om de tafel te gaan: wij helpen je dit daar bespreekbaar te maken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek!

maak nu een afspraak

Onze thuisbasis in Driebergen (regio Utrecht)

De Empowerment Company is gevestigd in Driebergen, vlakbij Utrecht. Je vindt ons in Villa Xaverius, een voormalig klooster. De locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via Skype. Samen bespreken we welke vorm van coaching bij jou past.

Gratis coaching

Met onze gratis loopbaancoaching diensten  gunnen wij iedereen meer (werk) geluk en minder stress.

Start vandaag

Over ons

Waarom aan de slag met de Empowerment Company?

Je wilt meer vanuit kracht en talenten leven. Balans brengen in je persoonlijke en professionele groei. Je bent gedreven om te investeren in jezelf en je bent er klaar voor om in actie te komen. Het lukt je alleen niet in je eentje. Maak kennis met ons in een vrijblijvend adviesgesprek.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact