Stress en burn-out coaching

Heb je last van stress en belemmert dit jouw dagelijks leven? Of wil je herstellen van een burn-out?

Plan een vrijblijvende kennismaking met ons in. Wij noemen dit gesprek een empower-yourself-call.

0+
Particuliere en zakelijke coachingstrajecten
0+
Waardering van onze klanten
0%
Tevredenheidsgarantie op onze programma’s
0+ jaar
Loopbaancoaching en life coaching ervaring

Hulp nodig bij stress en burn-out?

De Empowerment Company helpt je weer grip te krijgen. Zodat je weer plezier, energie en zin in het leven hebt.

Hieronder vind je meer informatie over stress, burn-out en de oorzaken. Maar op dit moment is het even niet belangrijk hóe de klachten bij jou zijn ontstaan. Het belangrijkste is nu dat je uitrust en gaat herstellen. Zodat je daarna weer vooruit kunt kijken, kunt zorgen dat het nooit meer zo ver komt en weer kunt leven wie je bent. Wij helpen je daar graag bij.

Niet alleen wíj helpen jou graag, ook je werkgever wil (of moet) jou waarschijnlijk graag helpen. We helpen jou stap voor stap een plan te maken waar ook jouw werkgever achter staat. Wij gaan in gesprek met je manager en HR, zodat er veel draagvlak is voor jouw traject. Ook financiert je werkgever meestal het traject, wij kunnen je helpen dit voor elkaar te krijgen. Wij houden ons hierbij aan onze beroepscode en delen niets met je werkgever zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. In de empower-yourself-call kunnen we rustig uitleggen hoe we dat aan pakken.

Vrijblijvende kennismaking (empower-yourself-call)

Omdat het belangrijk is dat er een klik is en dat jij je prettig voelt bij ons. Zodat wij jou goed kunnen helpen.

Klanten over onze coaching

Met kleine stapjes weer hersteld

“Ik heb heel goede begeleiding gekregen na mijn burn-out. Met kleine stapjes per keer ben ik weer helemaal hersteld. Ik heb goede handvatten gekregen om in de toekomst beter met stressvolle situaties om te gaan.”

Bregje

Zin in een nieuw carrièrepad na mijn burn-out

“Door mijn traject bij de Empowerment Company heb ik mijn burn-out weer zo goed als achter mij kunnen laten, maar met de positieve leereffecten in mijn rugzak. Daarnaast heb ik een nieuw carrièrepad gekozen waar ik erg veel zin in heb.”

Anoniem

Op maat gemaakte begeleiding

“Heel goede, fijne op maat gemaakte begeleiding die ook aangepast wordt tijdens het coachingstraject. Het contact met coaches Sandy en Marjolein was heel prettig en voelde uitnodigend en persoonlijk aan.”

Anoniem

Luisterend & meedenkend

“Ik zocht coaching om mij meer bewust te worden wat mijn kwaliteiten en mogelijkheden zijn na een periode van uitval en tijdens het reïntegratieproces. De samenwerking met de Empowerment Company zorgde voor een bewustwordingsproces van mijn leven, levensdoel en verdieping. Ik weet nu welke kwaliteiten ik heb en welke waarden ik belangrijk vind. Bij de Empowerment Company zijn ze zeer bedreven, nemen ze de tijd voor je en zijn ze luisterend & meedenkend.”

Jacolina (Arboneel)

Leren omgaan met stress

“Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren. Ik vond niet alleen een luisterend oor, maar ik heb beter leren omgaan met stress, heb mijn kwaliteiten juist in kaart kunnen brengen en ik heb de puntjes op de i kunnen zetten met betrekking tot het sollicitatieproces.”

Anoniem

Mijn leven weer op de rit gezet

“Na jarenlang met veel plezier keihard gewerkt te hebben als operationeel manager, ging het licht in 1 keer uit… burn-out. Na een intensieve zoektocht naar de juiste begeleiding ben ik bij Sandy terecht gekomen en met behulp van haar heb ik mijn leven weer goed op de rit kunnen zetten. Ze voelde iedere keer weer prima aan wat ik op dat moment nodig had. Een goed gesprek, een duwtje in de rug, stof tot nadenken of een oefening om weer een volgende stap te kunnen maken. Ik heb in een lastige periode de juiste keuze gemaakt om met de Empowerment Company in zee te gaan en heb daar nu iedere dag profijt van!”

Sander

Re-integratie na mijn burn-out

“De deskundige en betrokken coach van de Empowerment Company hielp mij met mijn re-integratie na een burn-out. Ik heb dit traject ervaren als een goede re-integratie en ik heb duidelijke handvatten gekregen om met lastige situaties om te gaan.”

Anoniem

Meer tijd en aandacht voor mijn gezin

“Ik liep vast en zat vooral mezelf in de weg. Ik ben ontzettend geholpen in een vrij grote verandering in mijn leven. Ik ben beter in balans, heb een baan en werkomgeving die nu beter bij mij past en ik heb veel meer tijd en aandacht voor mijn gezin.”

Barry

Handvatten, ander perspectief en tools

“De Empowerment Company heeft mij geholpen om te herstellen van mijn burn-out. Ik heb handvatten gekregen om tot rust te komen, ik heb geleerd om zaken in een ander perspectief te zien en ik heb tools gekregen om herhaling te minimaliseren. Ik heb de samenwerking als heel fijn ervaren.”

Anoniem

Niet meer lekker in mijn vel

“Ik zat niet lekker meer in mijn vel op mijn werk, mede als gevolg van het moederschap. Door middel van het Krachtkompas en de coaching van Sandy kon ik zelf de regie pakken en durfde ik het aan mijn baan los te laten voordat ik wist wat er daarop zou volgen. Dit had ik anders nooit gedurfd! Er was tijdens de coachings ook veel ruimte voor privé-vraagstukken. Alles bij elkaar erg prettig en fijn.”

Miranda

Het verschil tussen stress, overspannen en burn-out

Stress is op zichzelf gezond en is een prikkel die mensen nodig hebben. Het zorgt ervoor dat je scherp blijft en dat je soms net even extra kunt presteren als dat nodig is. Maar als er te lang een te hoge mate van stress is, wordt het ongezond. Het belemmert je in je leven, je energiepeil blijft laag, concentreren wordt steeds moeilijker. Als je in de fase komt waarin je continue stress ervaart, kan het zijn dat je overspannen bent. Als je in een overspannenheid nog doorgaat, kan je hele stress-systeem ‘crashen’. Je kunt dan niet veel meer en herkent jezelf niet. Dan spreken we van een burn-out. Wij helpen je om het niet zover te laten komen, of om je er (duurzaam) uit te helpen als je al wel overspannen of burn-out bent.

Stresspreventie – trek op tijd aan de bel

Als je doorlopend stressklachten ervaart en dit patroon niet zelf kunt doorbreken, is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Hoe eerder, hoe beter. Wees zuinig op jezelf: van jou is er immers maar één! Onze stress- en burn-out trajecten bestaan grofweg uit drie fasen. Jouw psycholoog helpt je in de eerste fase op een goede manier fysiek uit te rusten en te herstellen. Daarna, in fase twee, gaan we onderzoeken wat de oorzaken zijn die gemaakt hebben dat het zo ver is gekomen. Meestal wordt de stress veroorzaakt door meerdere aspecten uit jouw leven en is het niet alleen werkgerelateerd. Persoonskenmerken (zoals perfectionisme, of een groot verantwoordelijkheidsgevoel) en omgevingsfactoren (zoals de manier waarop je je werk inricht of met je collega’s omgaat) zijn vaak ook van groot belang. Daarom helpen we je om oud zeer op te ruimen, beter je grenzen te voelen en aan te geven en je verantwoordelijkheidsgevoel voortaan in goede banen te leiden.

Vaak is stress (deels) werkgerelateerd. Daarom is in de derde fase loopbaancoaching regelmatig onderdeel van de begeleiding. Als dit het geval is, zetten we het  Krachtkompasprogramma in, waarmee je leert leiderschap te nemen over jouw loopbaan(keuzes). Positief en toekomstgericht. Je (her)ontdekt je talenten, interesses en waarden en vanuit daar creëer je niet alleen grootse dromen, maar ook concrete plannen.

Kortom, in het stress- en burn-outprogramma bij de Empowerment Company helpen we je fysiek, mentaal en emotioneel te herstellen, te groeien, plannen te maken waar je gelukkig van wordt en duurzaam en succesvol te re-integreren, al dan niet bij je huidige werkgever.

Onze trajecten zijn altijd maatwerk, we stellen een plan op aan de hand van jouw persoonlijke situatie.

Ik heb in een lastige periode de juiste keuze gemaakt om met de Empowerment Company in zee te gaan en heb daar nu iedere dag profijt van.”

Hoe ontstaat een burn-out?

Een burn-out treft vaak mensen met een sterke persoonlijkheid. Doorzetters, die loyaal zijn en van aanpakken weten. Ze hebben meestal een groot verantwoordelijkheidsgevoel en nemen makkelijk (te) veel op hun schouders. Denk dus niet dat je ‘zwak’ bent als je een burn-out hebt. Je bent juist krachtig. Je hebt nu de kans je kracht te leren doseren en in te zetten om je burn-out aan te pakken en weer grip te krijgen op je leven.

Burn-out de baas: herstel van een burn-out

Is sprake van overspannenheid of burn-out? Dan zorgen we er eerst voor dat je herstelt en weer naar jezelf leert luisteren, voordat we gaan analyseren, plannen gaan maken en weer gaan opbouwen.

In eerste instantie (fase 1) is het cruciaal dat je uitrust en stabiliseert. Zodat je weer helder kunt nadenken en eventuele psychische en lichamelijke klachten hanteerbaar zijn. Zo maar een weekje of twee ’thuiszitten’ is meestal niet heel helpend. Mensen kijken vaak op tegen de gesprekken die ze hebben met bedrijfsartsen of leidinggevenden en het is niet gek als je meestal in eerste instantie juist veel meer stress ervaart; het ligt immers helemaal niet in jouw aard om je ziek te melden. Wij helpen je om de eerste fase (van uitrusten en stabiliseren) goed vorm te geven. Hierin zijn wij gewend om afstemming te zoeken met bedrijfsartsen, leidinggevenden en HR. Ook in die afstemming kunnen wij je helpen. Hierbij houden wij ons altijd aan onze beroepscode, wij delen niets met derden zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Bij de begeleiding bij een burn-out kijken we vervolgens, in fase 2, naar de psychische en lichamelijke aspecten. We geven je handvatten om om te gaan met jouw persoonlijke eigenschappen (zoals een sterk verantwoordelijkheidsgevoel), zodat ze weer je kracht worden in plaats van je achilleshiel. Ook helpen we je om te gaan met alle (pieker)gedachten en overtuigingen die je hebt en leer je beter je grenzen voelen en aangeven. Ook onderzoeken we leefgewoonten: zoals hoe je met bijvoorbeeld e-mail omgaat, maar ook voeding en slaapgedrag. We onderzoeken met jou hoe het zo gekomen is. En hoe je dit in de toekomst voorkomt.

Tenslotte kijken we in de derde fase wat de invloed van je omgeving is. Vaak komt daar ook bij kijken dat we gaan onderzoeken welke werkomgeving bij jou past. Hierbij zetten we het loopbaancoachingsprogramma het Krachtkompas in. Samen kijken we vervolgens naar de toekomst: zodat je werk doet wat bij je past, op een manier die gezond is voor je, je weer (werk)geluk en energie ervaart, en een gezond en gelukkig leven leidt!

Al onze trajecten zijn maatwerk, we stellen een plan op aan de hand van jouw persoonlijke situatie.

De kosten van een empower-yourself-call

Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij ons. Daarom is een eerste kennismaking (wij noemen dit een empower-yourself-call) met een van onze psychologen vrijblijvend. De investering is in eerste instantie 125,00 euro, als je daarna een traject start bij ons krijg je deze investering als korting aangeboden en is het dus gratis. Twijfel je? Neem gerust contact op. Ook als we je op dit moment niet kunnen helpen, denken we met je mee wat dan wel een goede vervolgstap is.

Gaan we met elkaar verder? Dan bieden we maatwerk aan. Elke situatie en elk mens is namelijk anders. De kosten voor herstel van stress en burn-out vallen niet onder de ziektekostenverzekering en komen dus voor eigen rekening. Onze trajecten vragen een investering tussen 7.500 en 18.000 euro. Meestal zijn werkgevers bereid en/of verplicht (een deel) mee te betalen. Vanuit onze ervaring zijn wij gewend om met werkgevers om de tafel te gaan: wij helpen je dit daar bespreekbaar te maken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek (empower-yourself-call)!

Klanten over de Empowerment Company

Ik kan veel makkelijker relativeren

“Mijn onrust is na het traject stukken minder en bij stress of negatieve emoties kan ik veel makkelijker relativeren. Daarnaast heb ik voor de komende 12 maanden hele concrete doelen opgesteld waar ik ook echt mee aan de slag ben gegaan. Dit was me de afgelopen 40 jaar nog nooit gelukt!”

Erik

Coaching to cope with stress

“I was looking for coaching to cope with stress and the interaction with specific team members. The coaching provided awareness, tools to improve & the confidence that I can improve or learn how to improve. I definitely recommend the Empowerment Company, because guidance and awareness are needed on how healthy relations are built.”

Anoniem

Voor een maximaal energielevel

“Gedurende de afgelopen maanden heeft Sandy mij gecoacht op een betere werk/privé balans en de manier waarop ik mijn gedachten beter kan organiseren voor een maximaal energielevel. Erg fijn!”

Peter (AS Watson)

Kleine stappen

“Het traject bij de Empowerment Company zorgde voor inzichten zoals het nemen van kleine stappen om je doel te bereiken, in plaats van in één keer bij je doel te willen zijn.”

Anoniem

Weer grip op gedachten en gevoelens

“Mijn energie lekte steeds weg op het gebied van werk en privé. Ik zocht kaders en mijn drive. Dankzij de Empowerment Company heb ik meer grip gekregen op mijn gedachten en gevoelens. Ook heb ik keuzes gemaakt met betrekking tot de vervolgstappen voor komend jaar. Dat zorgt voor meer rust in mijn hoofd. De Empowerment Company sluit goed aan bij je vraag, omdat ze meedenken, inspireren, laagdrempelig zijn en je spiegelen.”

Anoniem

Je wordt niet in een hokje geplaatst

“Het is jouw reis: je wordt begeleid op een manier die zelfvertrouwen vergroot en je wordt aangemoedigd om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes. Je wordt niet in een hokje geplaatst.”

Nicky (ONVZ)

Zorg en aandacht voor jouw behoeftes

“Ik vind het contact met Sandy erg prettig door haar professionele houding en persoonlijke gesprek. Ik heb echt het gevoel dat ze een stapje verder met je wil gaan en dat met zorg en aandacht voor je eigen behoeftes, waarbij ze telkens toetst hoe je er zelf instaat.”

Anoniem

Oplossen van knelpunten

“De samenwerking met de Empowerment Company gaf mij inzicht, vertrouwen en hulp bij het oplossen van knelpunten.”

Benjamin

Onze thuisbasis in Driebergen (regio Utrecht)

De Empowerment Company is gevestigd in Driebergen, vlakbij Utrecht. Je vindt ons in Villa Xaverius, een voormalig klooster. De locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via beeldbellen. Samen bespreken we welke vorm van coaching bij jou past.

Podcast

In de Happy@Work podcast delen wij al vier jaar lang in bijna 200 afleveringen en 130.000 downloads allerlei toepasbare tips zodat jij direct kunt starten met meer regie over jouw werkgeluk. Want invloed heb je altijd. Gebruik hem! En start hier met luisteren. 

Over ons

Bij de Empowerment Company geen quick fix door middel van 1 testje of 1 gesprek. De transformatie stapje voor stapje van binnenuit vorm geven, daar staan wij voor. Leef niet volgens iemand anders plan, maar vaar je eigen koers. Maak kennis met ons in de empower-yourself-call.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact