Re-integratie voor werkgevers

Zoek je ondersteuning voor de re-integratie van je medewerker?

0+
Particuliere en zakelijke coachingstrajecten
0+
Waardering van onze klanten
0%
Tevredenheidsgarantie op onze programma’s
0+ jaar
Loopbaancoaching en life coaching ervaring

Hulp bij een succesvolle én duurzame re-integratie

Wanneer een medewerker uitvalt, is dat natuurlijk heel vervelend voor hem of haar zelf. Maar ook voor de werkgever is het een lastige situatie. Je wilt het liefst dat medewerkers goed in hun vel zitten en naar tevredenheid functioneren. Daarnaast mis je tijdelijk een arbeidskracht. En je moet je ook nog richten op jouw eigen functie en al het werk dat dagelijks op jou afkomt. Daarom is het voor medewerker én werkgever verstandig om goede begeleiding en ondersteuning te zoeken bij het re-integratietraject.

Zoek je als werkgever hulp bij de re-integratie voor je medewerker? Als onafhankelijke, ervaren en daadkrachtige partij helpt de Empowerment Company bij een succesvolle en duurzame re-integratie (eerste of tweede spoor), van begin tot eind. Zodat jouw medewerker weer succesvol functioneert en werkgeluk vindt. Wij zijn gewend te overleggen met bedrijfsartsen, HR, procesbegeleiders en leidinggevenden, waardoor we samen kunnen zorgen dat verwachtingen en doelstellingen helder zijn, en jij als werkgever betrokken bent maar toch geen zorg hoeft te dragen voor de dagelijkse/wekelijkse begeleiding.

Een succesvolle re-integratie alleen vinden wij niet genoeg. Een re-integratie moet ook duurzaam zijn, zodat de medewerker later niet weer tegen hetzelfde probleem aanloopt. Daar wordt de medewerker niet gelukkig van, maar de werkgever ook niet. Wij reiken de medewerker de tools aan zodat hij in staat is en blijft om leiderschap te nemen over zijn loopbaan en leven. Zo krijg je een medewerker terug die sterker in zijn of haar schoenen staat. En daar is jouw organisatie weer bij gebaat.

Gratis intake

Een voorwaarde voor een duurzame re-integratie is dat er een klik is: tussen ons en jouw organisatie, en tussen ons en jouw medewerker. Daarom is een intakefase bij de Empowerment Company kosteloos en vrijblijvend. We spreken dan zowel jou als werkgever, als ook de medewerker uitgebreid. Daarna stellen we een persoonlijk voorstel op. Vervolgens kan het traject starten. Pas vanaf dat moment is het niet meer vrijblijvend, en staat er een financiële investering tegenover.  

Klanten over onze coaching

Hulp bij re-integratie na een burn-out

“De deskundige en betrokken coach van de Empowerment Company hielp mij met mijn re-integratie na een burn-out. Ik heb dit traject ervaren als een goede re-integratie en ik heb duidelijke handvatten gekregen om met lastige situaties om te gaan.”

Anoniem

Aandacht & maatwerk

“Er wordt met veel aandacht geluisterd en maatwerk geleverd.”

Anoniem

Hulp bij het herstellen van mijn burn-out

“De Empowerment Company heeft mij geholpen om te herstellen van mijn burn-out. Ik heb handvatten gekregen om tot rust te komen, ik heb geleerd om zaken in een ander perspectief te zien en ik heb tools gekregen om herhaling te minimaliseren. Ik heb de samenwerking als heel fijn ervaren.”

Anoniem

Voor een maximaal energielevel

“Gedurende de afgelopen maanden heeft Sandy mij gecoacht op een betere werk/privé balans en de manier waarop ik mijn gedachten beter kan organiseren voor een maximaal energielevel. Erg fijn!”

Peter

Leren omgaan met stress

“Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren. Ik vond niet alleen een luisterend oor, maar ik heb beter leren omgaan met stress en heb mijn kwaliteiten in kaart kunnen brengen.”

Anoniem

De juiste begeleiding in een lastige periode

“Na jarenlang met veel plezier keihard gewerkt te hebben als operationeel manager, ging het licht in 1 keer uit… burn-out. Na een intensieve zoektocht naar de juiste begeleiding ben ik bij Sandy terecht gekomen en met behulp van haar heb ik mijn leven weer goed op de rit kunnen zetten. Ze voelde iedere keer weer prima aan wat ik op dat moment nodig had. Een goed gesprek, een duwtje in de rug, stof tot nadenken of een oefening om weer een volgende stap te kunnen maken. Ik heb in een lastige periode de juiste keuze gemaakt om met de Empowerment Company in zee te gaan en heb daar nu iedere dag profijt van!”

Sander

Op maat gemaakte begeleiding

“Heel goede, fijne op maat gemaakte begeleiding die ook aangepast wordt tijdens het coachingstraject. Het contact met coaches Sandy en Marjolein was heel prettig en voelde uitnodigend en persoonlijk aan.”

Simone

Wat is re-integratie?

Een medewerker kan voor langere of onbepaalde tijd uit de roulatie zijn door ziekte. Werkgever en medewerker moeten er samen voor zorgen dat de medewerker weer zo snel als mogelijk is aan het werk kan. Dat heet re-integratie en kan op twee manieren:

  • de medewerker gaat weer werken bij de huidige werkgever. Eventueel in een nieuwe of een aangepaste functie. Dit is re-integratie eerste spoor.
  • de medewerker krijgt passend werk bij een andere werkgever. Dit is re-integratie tweede spoor.

Hier vind je meer informatie over het wettelijk kader van re-integratie. De Empowerment Company begeleidt bij re-integratie eerste spoor en bij re-integratie tweede spoor.

Zowel werkgever als medewerker zijn verantwoordelijk voor de re-integratie. De Empowerment Company kan hierbij ondersteunen. Onze aanpak en verslaglegging sluit aan bij de voorwaarden die het UWV stelt. Met ons advies helpen we jou als werkgever om een loonsanctie te voorkomen. Hierin kunnen wij uiteraard geen garanties geven, het is aan het UWV om te bepalen of de werkgever voldoende inspanningen heeft geleverd.

Wat kost re-integratie?

Omdat elke situatie anders is, is het moeilijk om bij voorbaat aan te geven wat de kosten zijn van een re-integratietraject. Dit varieert bij de Empowerment Company tussen € 900,- en € 6.000,- afhankelijk van de vraag, de situatie en het beschikbare budget. Wij bieden maatwerk aan, toegepast op de omstandigheden en medewerker. De intakefase is altijd gratis zodat je zeker weet dat je voor je start, in de Empowerment Company de juiste partner gevonden hebt.

Onze tarieven zijn afhankelijk van de duur, inhoud en intensiteit van het traject. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij ons in redelijkheid voegen naar een budget.

Onze begeleiding bij een re-integratietraject vraagt hoe dan ook om een financiële investering van de organisatie in jouw medewerker. Maar het is belangrijk je te realiseren dat elke dag dat je als werkgever niets doet, de kans op een succesvolle re-integratie daalt. En de kosten van een zieke medewerker tellen door. Gemiddeld kost een zieke medewerker € 200,- tot € 400,- per dag.

En nog belangrijker: uiteindelijk wil je gewoon de juiste mensen op de juiste plaats hebben in jouw organisatie. Daar heeft iedereen baat bij.

Twijfel je of je er nu al goed aan doet om ons in te schakelen? Neem dan gerust contact op voor overleg. Wij denken graag mee.

Hulp bij re-integratie eerste spoor en tweede spoor

Wij begeleiden zowel bij re-integratie eerste spoor als bij re-integratie tweede spoor. Het is namelijk niet altijd mogelijk om vooraf al te bepalen of de medewerker nog bij zijn huidige werkgever terecht kan. Dit hangt af van de situatie, en van wat de medewerker wil en kan. Vaak wordt dit pas duidelijk tijdens het re-integratietraject.

Zowel op persoonlijk, privé en zakelijk gebied biedt de Empowerment Company de juiste reflectie.”

100% van onze klanten bevelen ons aan op feedbackcompany.com

Hoe verloopt een re-integratietraject?

Omdat ieder mens anders is, vraagt een re-integratietraject om maatwerk. Bij de Empowerment Company begint het traject met een intake met de medewerker, met de manager, HR en eventueel de bedrijfsarts of andere betrokkenen. Om te kijken of er een match is, is de intake met jouw organisatie en jouw medewerker kosteloos en vrijblijvend.

Na deze gesprekken maken we een re-integratievoorstel. Ben je akkoord met ons voorstel? Dan start onze begeleiding. Hoewel elk traject maatwerk is, bestaat een re-integratietraject vaak uit 3 fases (die elkaar kunnen overlappen). Gemiddeld duurt een re-integratietraject 4 tot 8 maanden.

Op krachten komen
Voor een succesvolle re-integratie is het belangrijk dat de medewerker eerst op krachten komt. De medewerker moet op een gezond energieniveau komen en herstellen van eventuele fysieke stress-klachten. Is hier te weinig aandacht en/of tijd voor, dan staat dat een goede re-integratie in de weg.

Als werkgever heb je misschien de neiging om –  met alle goede bedoelingen – veel contact te houden met je medewerker. Maar in deze fase werkt dat vaak averechts. Geef je medewerker de tijd en ruimte. Het is wetenschappelijk bewezen dat de kans op succes groter is als vanaf het begin wordt geïnvesteerd in re-integratie.

In deze fase hebben wij vaak wekelijks gesprekken met de medewerker. Wij helpen hem om effectief uit te rusten en te herstellen. In deze fase werken we bijvoorbeeld aan slaapritme, een goede dagstructuur, het doorbreken van ongezonde patronen en het daadwerkelijk loskomen van werk. Want vaak zitten mensen bijvoorbeeld nog steeds continue achter hun mail.

Afhankelijk van de ernst van de situatie duurt deze fase meestal 1 tot 3 maanden.

Omschakelen – herhaling voorkomen
In deze fase helpen wij om de re-integratie zelf vorm te geven. Samen met de medewerker kijken we wat er in de toekomst anders aangepakt moet worden, om herhaling te voorkomen.

We onderzoeken of de medewerker in zijn oude functie kan terugkeren. Of in een aangepaste of nieuwe functie bij de huidige werkgever (re-integratie eerste spoor). Is dat niet mogelijk? Dan helpen we om passend werk te vinden bij een andere werkgever (re-integratie tweede spoor).

We zorgen daarnaast voor praktische begeleiding. Zoals een opbouwschema: hoe gaat de medewerker zijn werk weer opbouwen? Welke taken kan hij aan en welke taken nog niet? En we helpen bij het opstellen van een re-integratieplan. Hierbij heeft de medewerker een eigen verantwoordelijkheid; wij reiken de tools en het inzicht aan om deze verantwoordelijkheid te kunnen nemen.

Heeft de medewerker inzicht nodig in eigen talenten en mogelijkheden? Dan zorgen we voor loopbaancoaching. Bijvoorbeeld in de vorm van ons Krachtkompas.

De re-integratie begint
Als laatste fase begint de daadwerkelijke re-integratie op basis van het re-integratieplan. De afspraken met de medewerker zijn minder frequent en vinden vaak telefonisch plaats.

Terugkoppeling van de re-integratie

We snappen dat je als werkgever betrokken bent bij de re-integratie en graag op de hoogte wordt gehouden van onze werkzaamheden. Een inhoudelijke terugkoppeling mogen wij alleen geven met toestemming van de medewerker. Over het proces zélf mogen we de werkgever altijd informeren. Bijvoorbeeld of de medewerker de afspraken met ons nakomt, eventuele huiswerkopdrachten maakt en of er voldoende contact is.

Op deze manier kun ook jij altijd een vinger aan de pols houden.

Weten wat de Empowerment Company voor jouw organisatie kan betekenen?

Een greep uit onze zakelijke klanten

Onze missie: Vitale organisaties en meer werkgeluk.

De Empowerment Company helpt professionals die regie willen nemen over hun leven en loopbaan. Wij helpen mensen met ontwikkelen van vaardigheden om krachtige keuzes te maken, waardoor ze met meer plezier, rust en energie leven en werken vanuit hun hart en hun kracht.

De Empowerment Company Thuisbasis

De Empowerment Company is gevestigd in het midden van het land, namelijk in Driebergen-Rijssenburg (bij Utrecht). Onze locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via Skype, mocht dat handiger zijn. Samen bespreken we of deze vorm van coaching bij jouw medewerker past.

Podcast

In de Happy@Work podcast delen wij al vier jaar lang in bijna 200 afleveringen en 130.000 downloads allerlei toepasbare tips zodat jij direct kunt starten met meer regie over jouw werkgeluk. Want invloed heb je altijd. Gebruik hem! En start hier met luisteren. 

Over ons

Bij de Empowerment Company geen quick fix door middel van 1 testje of 1 gesprek. De transformatie stapje voor stapje van binnenuit vorm geven, daar staan wij voor. Leef niet volgens iemand anders plan, maar vaar je eigen koers. Maak kennis met ons in de empower-yourself-call.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact