De twee vragen die alles veranderen

Vanmorgen had ik een coachingssessie met 1 van mijn klanten. Met haar werk ik aan een thema waaraan ik met veel van mijn klanten werk: Hoe zorg ik dat ik minder word overspoeld door alles en dat ik meer keuzevrijheid en invloed ervaar in mijn dagelijks leven?

Een ontwikkelvraag waar ik zelf ook veel mee heb geworsteld, en soms nog wel eens. Gedachten en gevoelens als deze konden me overspoelen: Er is zoveel leuk, maar door ‘zoveel’ geniet ik nooit echt ten volste. Ik voel me onrustig. Ik heb het gevoel eigenlijk iets anders te moeten doen dan ik aan het doen ben. Ik denk dat ik dingen mis en ik heb het gevoel overal te kort te schieten…..Herken jij dat?

Daar had ik het dus vanmorgen met mijn klant over. Zij zit aan het einde van het traject en heeft grote stappen gemaakt. Maar haar was vorige week een vraag gesteld, die haar nog verder had gebracht in het bereiken van innerlijke rust en regie. Een vraag die haar uit haar hersenspinsels trok. Een vraag die ik zelf ook vaker ga stellen aan mezelf en aan anderen. Een vraag die ik zo goed vond, dat ik hem hier met jullie wil delen. De vraag was:

Wat weerhoudt jou er op dit moment van om hier helemaal te zijn?

Een waanzinnig krachtige vraag. Want iedereen is regelmatig met zijn gedachten ergens anders. Zit ergens mee, piekert nog ergens over. In het geval van mijn klant, was het haar zoon die net een bericht had gestuurd dat hij zijn sleutel was vergeten. En zij was dus in haar hoofd bezig met hoe ze kon zorgen dat hij ‘s middags toch naar binnen kon. Doordat haar deze vraag gesteld werd, werd ze uit haar overpeinzing getrokken. Ineens besefte ze dat ze niet in het hier en nu was, bij haar gesprekspartner. En meteen ontstaat daar de vervolgvraag:

Wat is ervoor nodig om hier wél helemaal te zijn?

Soms is dat een concrete actie. Zoals in het geval van mijn klant: zij nam een moment om een buurvrouw te bellen die haar zoon kon opvangen. Maar op sommige momenten is alleen het besef dat jij er nu geen invloed op hebt al genoeg. Genoeg om in het hier en nu te landen.

En het hier en nu is uiteindelijk het enige wat bestaat. Het is zo zonde als je daar niet bent. Een gevoel van kwaliteit in je leven, is direct te vergroten als je leert meer aanwezig te zijn in het moment. Deze vraag helpt je daarbij. Mijn klant is een manager van ongeveer 100 mensen, zij heeft zich voorgenomen deze vragen vaker te stellen als ze merkt dat iemand wat afwezig of gejaagd oogt. Ook ik ga ze vaker stellen. En jij? Ga jij  jezelf en anderen deze vragen stellen? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten op hallo@empowermentcompany.nl!

Liefs, Sandy

Andere artikelen die je misschien interessant vindt:

Liever luisteren naar tips om direct jouw werkgeluk te vergroten?

Nu luisteren

Meer inspiratie:

Persoonlijke groei

Loopbaanstap maken

Stress en burn-out de baas

Werkgeluk wetenschap

Werkgever inspiratie

Werk-privé balans

Schrijf je in voor onze Happy@Work tips!

Inschrijven

Gratis coaching

Met onze gratis loopbaancoaching diensten  gunnen wij iedereen meer (werk) geluk en minder stress.

Start vandaag

Over ons

Waarom aan de slag met de Empowerment Company?

Je wilt meer vanuit kracht en talenten leven. Balans brengen in je persoonlijke en professionele groei. Je bent gedreven om te investeren in jezelf en je bent er klaar voor om in actie te komen. Het lukt je alleen niet in je eentje. Maak kennis met ons in een vrijblijvend adviesgesprek.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact

2019-11-22T22:53:26+01:00
Go to Top