Hulp bij outplacement

Zoek je begeleiding bij een outplacement traject?

0+
Particuliere en zakelijke coachingstrajecten
0+
Waardering van onze klanten
0%
Tevredenheidsgarantie op onze programma’s
0+ jaar
Loopbaancoaching en life coaching ervaring

Ondersteuning bij outplacement

Outplacement is bedoeld voor medewerkers die niet langer in hun huidige functie kunnen werken. Bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie, arbeidsconflict of omdat er in de huidige functie geen doorgroeimogelijkheden meer zijn.

Voor een medewerker is dit vaak een moeilijk, spannend en/of emotioneel traject. Maar ook voor de werkgever heeft zo’n traject impact. Het kost vaak de nodige tijd en energie om het afscheid goed te laten verlopen. Als ervaren en resultaatgerichte partij biedt de Empowerment Company ondersteuning bij een outplacement traject.

Kosteloze intakefase

Om je goed van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat er een klik is: met jouw organisatie en met de medewerker. Daarom is een intakefase, waarin we met jou en met je medewerker praten, kosteloos en vrijblijvend.

Wat is outplacement?

Outplacement betekent het begeleiden van een medewerker naar een nieuwe functie, binnen jouw organisatie of extern. Het is bedoeld voor medewerkers die hun baan (dreigen te) verliezen. Bijvoorbeeld door een reorganisatie of een onderling conflict. Maar ook voor medewerkers die vanuit hun eigen wens hun loopbaanpad vervolgen, kan een outplacementtraject aan de orde zijn.

Met een goed outplacementtraject geef je als werkgever invulling aan jouw verantwoordelijkheid voor goed werkgeverschap. Bovendien vergroot je de kans dat je ambassadeurs creëert die met een positieve bril terugkijken op hun tijd bij jouw organisatie. Wij helpen jouw medewerker om vanuit zijn of haar talenten en drijfveren de volgende stap vorm te geven. Van begin tot eind, zodat jij als werkgever ontzorgd wordt.

Wat kost outplacement?

De kosten van een outplacement traject zijn afhankelijk van de invulling die we – in overleg met jou – geven aan de begeleiding. Wij kunnen begeleiden van begin tot eind, maar soms is er maar een stukje nodig. Zoals loopbaanoriëntatie (bijvoorbeeld met ons loopbaancoaching programma Krachtkompas), een sollicitatietraining of jobcoaching richting nieuw werk.

De kosten variëren daarom tussen € 900,- en € 6.000,- afhankelijk van de vraag, situatie en het beschikbare budget. We bieden altijd maatwerk aan.

De intakefase is kosteloos en vrijblijvend. Zodat je zeker weet dat je in de Empowerment Company de juiste partner hebt gevonden. Dat betekent dat we zowel jou als werkgever als ook de medewerker spreken. Daarna stellen we een persoonlijk voorstel op. Ben je daarmee akkoord? Dan start het traject. Vanaf dat moment brengen we onze werkzaamheden in rekening.

De juiste feedback en recht door zee. Daar houd ik van! In mijn zoektocht weet ik nu beter wat me past en zal ik kritischere keuzes maken. Mijn zelfinzicht en zelfvertrouwen is enorm gegroeid.”

100% van onze klanten bevelen ons aan op feedbackcompany.com

Onze werkwijze

Als we besluiten samen verder te gaan, doen we je een voorstel voor het outplacement traject: een plan van aanpak inclusief concrete fases en beoogde resultaten. Met doelstellingen die we allemaal (jij, je medewerker en wij) realistisch vinden.

De Empowerment Company is resultaatgericht: we willen concrete stappen maken en een succesvolle uitkomst voor alle partijen. Om dit te bereiken, zorgen we ervoor dat jouw medewerker deze stappen uit zichzelf neemt. Want alleen dan krijg je een duurzaam resultaat, geluk en welzijn. En daar heeft iedereen baat bij.

Om zulke concrete stappen zelf te kunnen nemen, heeft jouw medewerker zelfinzicht nodig. Weten wie je bent, wat je wilt en kunt, je talenten en potentieel kennen is daarvoor essentieel. Onze ervaren psychologen en loopbaancoaches helpen daar, indien nodig, bij. Bijvoorbeeld met ons loopbaancoaching programma Krachtkompas.

Een outplacement traject duurt meestal tussen 3 en 6 maanden, en is altijd maatwerk.

Waarom de Empowerment Company kiezen?

Wij hebben ruime ervaring in het samenwerken met werkgevers, dus we snappen zowel de werkgevers-kant als de werknemer-kant en de verschillende belangen die een rol kunnen spelen. In onze aanpak zijn we diepgaand, resultaatgericht en praktisch: we begeleiden en sturen, maar zorgen ervoor dat jouw medewerker zélf concrete stappen neemt. Stappen waar hij of zij echt achter staat en enthousiast over is. Waardoor hij of zij  uit zichzelf in actie wil komen. Want dan weet je zeker dat het goede en duurzame stappen zijn. We helpen de medewerker om om te gaan met de spanningen en/of emoties die soms kunnen hangen rondom een outplacementtraject, maar helpen ook met solliciteren en netwerken.

Al onze psychologen en loopbaancoaches hebben gedegen en erkende coachopleidingen gevolgd, en houden zich aan de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). In ons vind je dus een ervaren, bekwame en betrouwbare partner.

Weten wat de Empowerment Company voor jouw organisatie kan betekenen?

Een greep uit onze zakelijke klanten

Onze missie: Vitale organisaties en meer werkgeluk.

De Empowerment Company helpt professionals die regie willen nemen over hun leven en loopbaan. Wij helpen mensen met het ontwikkelen van vaardigheden om krachtige keuzes te kunnen maken, waardoor ze met meer plezier, rust en energie leven en werken vanuit hun hart en hun kracht.

De Empowerment Company Thuisbasis

De Empowerment Company is gevestigd in het midden van het land, namelijk in Driebergen-Rijsenburg (bij Utrecht). Onze locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via Skype. Samen bespreken we welke vorm van coaching bij jouw medewerker past.

Podcast

In de Happy@Work podcast delen wij al vier jaar lang in bijna 200 afleveringen en 130.000 downloads allerlei toepasbare tips zodat jij direct kunt starten met meer regie over jouw werkgeluk. Want invloed heb je altijd. Gebruik hem! En start hier met luisteren. 

Over ons

Bij de Empowerment Company geen quick fix door middel van 1 testje of 1 gesprek. De transformatie stapje voor stapje van binnenuit vorm geven, daar staan wij voor. Leef niet volgens iemand anders plan, maar vaar je eigen koers. Maak kennis met ons in de empower-yourself-call.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact