Een nieuwe baan zoeken

Een nieuwe baan zoeken tijdens de coronacrisis

Ben jij je baan kwijt geraakt door de coronacrisis? Aangezien je werk vaak veel meer betekent dan alleen geld verdienen, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Want uit je werk haal je vaak ook sociale contacten, verbinding en zelfontwikkeling.

Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om dit verlies van je baan te verwerken. En het is goed om te realiseren dat je niet de enige bent, al is dat misschien een schrale troost.

Wij willen je in dit proces graag helpen. Daarom vind je hieronder toepasselijke afleveringen van onze podcast die je heel gemakkelijk direct vanaf deze pagina kunt luisteren.

1. Resetten: hoe doe je dat?

Wat doe je als je ineens van koers moet veranderen? Bijvoorbeeld als je bent ontslagen en een nieuwe baan moet zoeken tijdens de coronacrisis? In deze aflevering deelt loopbaanpsycholoog Sandy van Aert een aantal stappen die je kan nemen bij een onverwachte koerswijziging.

2. Wie ben ik & wat kan ik?

Op het moment dat je een nieuwe baan moet zoeken, is het handig om te weten wie jij bent en wat je kunt. Niet alleen om te kijken of er een baan is die daar het beste op aansluit, maar óók om bij een sollicitatiegesprek de ander te overtuigen van jouw kwaliteiten. In onderstaande aflevering deelt Sandy een praktisch stappenplan om jouw eigen kwaliteiten & talenten te ontdekken.

Wil je hier dieper op ingaan? En kan je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor onze gratis online training ‘Welke baan past bij mij?’. Een training waarmee je zelfinzicht krijgt en leert om te gaan met onzekere stemmetjes / beperkende gedachten. Zodat je daadwerkelijk in actie komt. Meld je aan en start vandaag nog.

3. Leiderschap over je loopbaan

Als je net je baan verloren bent, zit je er misschien helemaal niet op te wachten om ‘leiderschap over je loopbaan’ te nemen. Maar wil je gewoon weer zo snel mogelijk aan de slag. Dat is heel begrijpelijk. En afhankelijk van jouw (financiële) omstandigheden, heb je misschien ook niet de luxe om je eerst rustig te bezinnen voordat je gaat solliciteren.

Maar ook dan kan onderstaand drieluik jou helpen. Om meer over jezelf te leren – wat jou ook helpt bij sollicitatiegesprekken – én om ervoor te zorgen dat je in actie komt. Of dat nu het vinden van jouw ‘droombaan’ is of het vinden van een baan waarmee je snel weer aan aan het werk bent.

Deze drie afleveringen van de Happy@Work podcast zijn gebaseerd op de methode van ons loopbaancoachingstraject het Krachtkompas. Wil je daar meer over weten? Hier vind je alle informatie.

4. Praktische tips voor een sollicitatiegesprek

Als je een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek, helpt onderstaande aflevering jou dit gesprek voor te bereiden. Zodat je zo’n belangrijk gesprek veel meer ontspannen in kunt gaan.

Gratis online training ‘Welke baan past bij mij?’

Loopbaanpsycholoog Sandy van Aert heeft de gratis online training ‘Welke baan past bij mij’ ontwikkeld die je vrijblijvend kunt volgen. Deze training zorgt voor meer zelfinzicht en leert hoe je dit zelfinzicht omzet in actie. En je ontdekt hoe je kunt omgaan met onzekere stemmetjes en praktische bezwaren.

Meld je hier aan voor deze gratis en vrijblijvende training.

gratis coaching - online training WBPBM

Meld je aan voor de training ‘Welke baan past bij mij?’ en start vandaag nog.

Nu hulp nodig? Deel je coachingsvraag voor onze podcast

Omdat ook wij ons steentje bij willen dragen, bieden we gratis coaching aan via onze Happy@Work podcast. We leven nu in een onzekere tijd: zorgt dit bij jou voor nieuwe vragen rondom je werk, loopbaan en leven?

Als we jouw vraag bespreken in onze podcast, doen we dit natuurlijk anoniem. Dit is kosteloos en met jouw vraag help je anderen die met dezelfde vragen rondlopen. 

Andere artikelen die je misschien interessant vindt:

HOW CAN WE HELP YOU?

Luisteren naar tips om direct jouw werkgeluk te vergroten? Klik op Happy@Work podcast!

Wil je liever meteen daad bij woord voegen? Vraag een vrijblijvende en (meestal) gratis empower-yourself-call aan!

Meer inspiratie:

Werkgever inspiratie

Persoonlijke groei

Loopbaanstap maken

Werkgeluk wetenschap

Werk-privé balans

Stress en burn-out de baas

Schrijf je in voor onze Happy@Work tips!

Podcast

In de Happy@Work podcast delen wij al vier jaar lang in bijna 200 afleveringen en 130.000 downloads allerlei toepasbare tips zodat jij direct kunt starten met meer regie over jouw werkgeluk. Want invloed heb je altijd. Gebruik hem! En start hier met luisteren. 

Over ons

Bij de Empowerment Company geen quick fix door middel van 1 testje of 1 gesprek. De transformatie stapje voor stapje van binnenuit vorm geven, daar staan wij voor. Leef niet volgens iemand anders plan, maar vaar je eigen koers. Maak kennis met ons in de empower-yourself-call.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact

2021-11-10T12:12:19+01:00
Ga naar de bovenkant