Loopbaanbegeleiding voor medewerkers

0+
Particuliere en zakelijke coachingstrajecten
0+
Waardering van onze klanten
0%
Tevredenheidsgarantie op onze programma’s
0+ jaar
Loopbaancoaching en life coaching ervaring

Een loopbaancoach voor je medewerker

Het kan zijn dat je medewerker graag wil groeien op bepaalde gebieden of in bepaalde vaardigheden. Of je medewerker zit niet lekker in zijn vel, of heeft het gevoel dat er meer mogelijk is voor hem of haar. Ook kan het zo zijn dat je medewerker stress ervaart, of je medewerker geeft aan te willen groeien binnen de organisatie, maar weet niet hoe.

Wil je als werkgever je medewerker hierbij helpen? Dat kan in de vorm van coaching. Want een onafhankelijke coach kijkt namelijk met meer afstand naar jouw medewerker dan jij als werkgever of leidinggevende. Bovendien beschikt een loopbaancoach over vaardigheden en tools om jouw medewerker tot hernieuwde inzichten, groei en verandering te helpen komen. De ervaren en gecertificeerde loopbaanpsychologen en -coaches van de Empowerment Company helpen graag.

Kosteloze en vrijblijvende intake

Voor effectieve loopbaanbegeleiding is een klik essentieel: met jouw organisatie en met de medewerker. Daarom is de intakefase – waarin we met jou en met jouw medewerker praten – kosteloos en vrijblijvend.

Klanten over onze loopbaanbegeleiding

Investeren met oog op de toekomst

“De samenwerking met de Empowerment Company heeft mij inzicht gegeven. Dit biedt mij hulp bij mijn ontwikkeling en waarin ik kan investeren met oog op de toekomst.”

Anoniem

Prioriteiten bepalen

“Ik wilde meer grip krijgen op verschillende vragen en alle prikkels op het werk. Waar staan mijn eigen prioriteiten t.o.v. die van collega’s? Hoe zorg ik ervoor dat mijn werk overzichtelijk blijft nu ik een totaal andere functie binnen het bedrijf heb? Na de sessies kan ik meer tijd maken om prio’s neer te zetten. Handvatten zijn aangereikt waarmee ik daadwerkelijk gedeeltelijk al automatisch prioriteiten bepaal.”

Sivan

Verder ontwikkelen

“Ik wilde mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van werk. Door de samenwerking met de Empowerment Company heb ik meer inzicht in wat ik belangrijk vind en wat ik wil.”

Anoniem

Richting geven

“Na enkele jaren werkervaring wist ik niet welke kant ik op moest gaan en – vooral – waarom ik een bepaalde kant op moest gaan. Goede, diepgaande gesprekken in een ontspannen sfeer hebben mij hierin ontzettend geholpen.”

Chiron

Rust en structuur in mijn werk

“Ik wilde meer rust en structuur in mijn dagelijkse werk, en minder ad hoc en gejaagd te werk gaan. Na de coaching ervaar ik meer rust en structuur, en meer reflectiemomenten.”

Anoniem

Tools voor gesprekken met medewerkers

“Als manager sta ik voor veel uitdagingen in het voeren van mijn gesprekken. Ik ben me door de coaching veel bewuster geworden van mijn gedrag. Ik heb geleerd hoe ik kan zorgen dat de gesprekken met mijn medewerkers niet oppervlakkig blijven, maar ook niet alle kanten op schieten. Ook weet ik nu hoe ik op een positieve manier slechtnieuwsgesprekken kan voeren.”

Anoniem

Inzicht in mijn kwaliteiten

“Het traject heeft mij niet alleen een beter inzicht gegeven in mijzelf, mijn kwaliteiten en mijn vervolgstappen. In de sessies heb ik ook veel feedback en tips gekregen over werk en privé-situaties. Ik kan de Empowerment Company met volle overtuiging aanbevelen!”

Michiel

Wat is loopbaanbegeleiding?

Bij loopbaanbegeleiding helpt een coach of psycholoog je medewerker om zich opnieuw te verhouden tot de vraag die de medewerker heeft. Dus: waar komt deze vraag vandaan? Wat is de vraag achter de vraag? Wat speelt er nu écht? Is het alleen een loopbaanvraag of speelt er meer?

Vervolgens helpt een coach of psycholoog jouw medewerker met hulp van oefeningen, diepgaande gesprekken en huiswerk om patronen te doorbreken en groei en verandering te realiseren.

Hierbij zal een goede psycholoog of coach niet vertellen wat je medewerker moet doen: dit hoort uit hem of haar zelf te komen. Want alleen als iemand stappen uit zichzelf maakt, krijg je een duurzaam en blijvend resultaat. De psycholoog of coach zorgt ervoor dat iemand de handvatten krijgt om zelf actie te ondernemen.

Je medewerker krijgt in de coaching dus de tools in handen om zelfinzicht te vergroten en om te groeien. En om zelf – praktisch en toepasbaar! – in actie te komen en daarmee beter te functioneren. Bij de Empowerment Company maken we daarbij bijvoorbeeld gebruik van ons loopbaancoaching programma Krachtkompas.

Wanneer is loopbaanbegeleiding zinvol?

Loopbaancoaching is zinvol voor medewerkers die graag het maximale uit hun werk, hun talenten en hun ontwikkeling halen. Medewerkers die leiderschap willen nemen en houden over hun loopbaanontwikkeling. Ook kan het zo zijn dat mensen om de een of andere reden vastlopen in hun werk en daarom gebaat zijn bij loopbaancoaching. Dat kan te maken hebben met de situatie op het werk, privé-omstandigheden of loopbaanvragen van je medewerker. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat hij of zij niet functioneert zoals gewenst is. Of kan zelfs, afhankelijk van de situatie, leiden tot stress klachten en een burn-out.

Loopbaanbegeleiding is zinvol voor bijvoorbeeld de volgende vragen:

 • Ik merk of weet dat mijn medewerker toe is aan een nieuwe uitdaging. Maar hij of zij heeft geen idee hoe dit eruit moet zien en of dit bij ons is of ergens anders. Hoe komen we tot het nemen van gedegen stappen?
 • Mijn medewerker gaat re-integreren, maar hij of zij komt niet (meteen) terug in de oude functie. Hoe kunnen we het beste opbouwen en welke taken, verantwoordelijkheden passen het beste? Waar kan deze persoon op de lange termijn naar toe groeien (al dan niet bij ons)?
 • Er is sprake van onvoldoende presteren. Maar ik weet dat er meer in zit dan er nu uitkomt. Wat is er voor nodig om deze persoon te helpen?
 • Ik merk dat mijn medewerker geen uitdaging meer ziet in zijn of haar functie: wat nu?
 • Persoonlijke omstandigheden beïnvloeden de werkzaamheden van mijn medewerker. Hoe krijgt hij of zij meer balans tussen werk en privé?
 • Ik heb mijn medewerker op het oog voor een bepaalde vervolgstap of ontwikkeltraject. Past dat bij de persoonlijkheid, wensen, ambities en capaciteiten van deze medewerker? Hoe kan hij of zij zich ontwikkelen in de beoogde richting?
 • Mijn medewerker ervaart hoge werkdruk en/of stress: hoe kan ik daarbij helpen en hoe kan hij of zij daarmee leren omgaan?
 • Er is een organisatieverandering op komst (zoals een reorganisatie). Ik wil graag dat de mensen deze verandering benutten en zien als een kans. Hoe kan ik mijn medewerker daarop voorbereiden? Hoe zet ik hem of haar het beste in in de nieuwe organisatiestructuur? Hoe zorg ik dat mijn medewerker zelf initiatief toont in dit traject?

De samenwerking met de Empowerment Company gaf mij inzicht, vertrouwen en hulp bij het oplossen van knelpunten.”

100% van onze klanten bevelen ons aan op feedbackcompany.com

Loopbaanbegeleiding: onze werkwijze & kosten

Bij de Empowerment Company werken we resultaatgericht: we willen dus concrete stappen maken en een goede uitkomst bereiken waar jouw medewerker daadwerkelijk mee verder kan. Om zelf gedegen en onderbouwd actie te kunnen ondernemen is zelfinzicht en zelfvertrouwen van groot belang. Onze ervaren psychologen en loopbaancoaches helpen daar natuurlijk bij. Bijvoorbeeld met het Krachtkompas, ons loopbaancoaching programma.

De intakefase is kosteloos en vrijblijvend. In deze fase spreken we zowel jouw medewerker als jou. Op die manier weet je zeker dat je in ons de juiste partner hebt gevonden. Na de intakefase stellen we een persoonlijk en concreet voorstel op. Elk traject is namelijk maatwerk. Ben je akkoord met het voorstel? Dan starten we met de loopbaanbegeleiding.

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

Loopbaanbegeleiding vraagt om zowel een investering van tijd & energie (de medewerker) als een financiële investering. Begrijpelijk dat je je als werkgever afvraagt wat dat jouw organisatie oplevert. Vanuit onze expertise weten we dat het inhuren van een externe loopbaancoach de volgende positieve effecten heeft:

 • De coaching zorgt er voor dat je medewerker zich serieus genomen voelt door de organisatie. Hij of zij voelt zich gesteund bij zijn (loopbaan)vraag;
 • Je medewerker leert dat hij of zij geen lijdend voorwerp is van de omstandigheden, maar juist hoe kansen kunnen worden herkend en benut.
 • Het zelfinzicht van jouw medewerker groeit, waardoor hij of zij beter ‘ja’ en ‘nee’ kan zeggen tegen dingen en initiatieven kan ontplooien.
 • De kwaliteiten en talenten van je medewerker worden benut, en daar heeft iedereen baat bij. Als werkgever wil je immers de juiste mensen op de juiste plek hebben zitten in de organisatie.
 • De coaching zorgt voor plezier, energie en zin in het werk. Die motivatie straalt af op collega’s en de organisatie zelf.
 • Ziekteverzuim kan worden voorkomen of beperkt.
 • Medewerkers zijn de beste ambassadeurs van je bedrijf! Zowel gedurende hun dienstverband als daarna.
 • De mogelijkheid tot loopbaanbegeleiding leidt tot een meer open werkcultuur. En dat zorgt ervoor dat medewerkers zich veilig voelen, zich durven uit te spreken en zich meer betrokken voelen.
 • Als er veranderingen in de organisatie op stapel staan: het tijdig voorbereiden van je medewerkers helpt om veranderingen eerder te accepteren en meegaan in de verandering.

Weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Een greep uit onze zakelijke klanten

Onze missie: Vitale organisaties en meer werkgeluk.

De Empowerment Company helpt professionals die regie willen nemen over hun leven en loopbaan. Wij helpen mensen met ontwikkelen van vaardigheden om krachtige keuzes te maken, waardoor ze met meer plezier, rust en energie leven en werken vanuit hun hart en hun kracht.

De Empowerment Company Thuisbasis

De Empowerment Company is gevestigd in het midden van het land, namelijk in Driebergen-Rijsenburg (bij Utrecht). Onze locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via Skype. Samen bespreken we welke vorm van coaching bij jouw medewerker past.

Podcast

In de Happy@Work podcast delen wij al vier jaar lang in bijna 200 afleveringen en 130.000 downloads allerlei toepasbare tips zodat jij direct kunt starten met meer regie over jouw werkgeluk. Want invloed heb je altijd. Gebruik hem! En start hier met luisteren. 

Over ons

Bij de Empowerment Company geen quick fix door middel van 1 testje of 1 gesprek. De transformatie stapje voor stapje van binnenuit vorm geven, daar staan wij voor. Leef niet volgens iemand anders plan, maar vaar je eigen koers. Maak kennis met ons in de empower-yourself-call.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact