Hulp bij re-integratie

Ben je ziek? En voor langere of onbepaalde tijd uitgevallen op je werk?

0+
Particuliere en zakelijke coachingstrajecten
0+
Waardering van onze klanten
0%
Tevredenheidsgarantie op onze programma’s
0+ jaar
Loopbaancoaching en life coaching ervaring

Weer met energie aan het werk

Als je voor langere of onbepaalde tijd uitgevallen bent op je werk, kan je bij het re-integreren wel een steuntje in de rug gebruiken. De Empowerment Company kan helpen bij de re-integratie. Zodat je weer op krachten komt. En daarna met energie en plezier aan het werk kan.

Werkgever en medewerker zijn samen verantwoordelijk voor re-integratie. Het kan fijn zijn om daarbij een derde partij te hebben die er helemaal voor jou is, en jou kan ondersteunen. De ervaren psychologen en loopbaancoaches van de Empowerment Company helpen bij de re-integratie, van begin tot eind.

Daarbij vinden wij het niet alleen belangrijk dat de re-integratie succesvol is: dus dat jij weer met energie en plezier aan het werk gaat. We vinden het vooral belangrijk dat de re-integratie duurzaam is. Zodat je later niet weer tegen hetzelfde probleem aanloopt. Want daar is niemand bij gebaat: je werkgever niet, maar jij al helemaal niet.

Om je goed te kunnen helpen, is het belangrijk dat jij je prettig voelt bij ons.

Daarom is een intakegesprek bij ons vrijblijvend.

Klanten over onze coaching

Hulp bij re-integratie na burn-out

“De deskundige en betrokken coach van de Empowerment Company hielp mij met mijn re-integratie na een burn-out. Ik heb dit traject ervaren als een goede re-integratie en ik heb duidelijke handvatten gekregen om met lastige situaties om te gaan.”

Anoniem

Het heeft mij heel veel gebracht

“Mijn sessies met Sandy hebben mij heel veel gebracht! Er zijn zoveel dingen waardoor ik me nu beter voel over mezelf, mijn keuzes en acties. En als dat niet meteen het geval is, dan weet ik mijn negatieve gevoelens veel sneller bij te sturen. Dat maakt me nu al gelukkiger. En dat kan me voor de toekomst ook alleen nog maar meer geluk opleveren.”

Anoniem

Op maat gemaakte begeleiding

“Heel goede, fijne op maat gemaakte begeleiding die ook aangepast wordt tijdens het coachingstraject. Het contact met coaches Sandy en Marjolein was heel prettig en voelde uitnodigend en persoonlijk aan.”

Simone

Weer in balans

“Door de samenwerking met de Empowerment Company ben ik weer in balans, en licht en vrij.”

Barry

Aandacht & maatwerk

“Er wordt met veel aandacht geluisterd en maatwerk geleverd.”

Anoniem

Wat is re-integratie?

Als je ziek bent  en (tijdelijk) je werk niet kunt doen, maar wel weer wilt gaan werken op den duur, is sprake van een re-integratietraject. Je werkgever en jij moeten er samen voor zorgen dat je weer – zodra dat mogelijk is – aan het werk kunt.

Het kan zijn dat je weer gaat werken bij je huidige werkgever, eventueel in een nieuwe of aangepaste functie. Dit is re-integratie eerste spoor. Is dat niet mogelijk? Dan wordt er gekeken naar passend werk bij een andere werkgever. Dit is re-integratie tweede spoor.

Via deze link vind je meer informatie over jouw rechten en plichten bij re-integratie. Wij begeleiden bij zowel re-integratie eerste spoor als bij re-integratie tweede spoor.

Hoe werkt re-integratie? Onze werkwijze

Iedereen is anders en daarom is elk re-integratietraject ook anders. Bij de Empowerment Company begint een traject met een afzonderlijk gesprek met jou en vervolgens met jouw werkgever.

Onze hulp bestaat globaal uit de volgende stappen:

  • Het allerbelangrijkste is dat je op krachten komt. Zodat je weer energie krijgt en kunt gaan opbouwen. Hierbij helpen we jou. Bijvoorbeeld doordat we je helpen bij het herkennen en doorbreken van ongezonde patronen (zowel in je gedrag, maar ook in hoe je denkt en omgaat met je lijf en gevoelens). En door met jou een goede dagstructuur in te richten, die jou helpt om daadwerkelijk je energiebalans te herstellen. Wist je bijvoorbeeld dat het vaak helemaal niet goed is om in deze fase fanatiek te gaan sporten?
  • Daarna onderzoeken we samen hoe jij weer aan het werk kunt en wat je daarvoor nodig hebt. En of dat bij je huidige werkgever kan (re-integratie eerste spoor) of bij een andere werkgever (re-integratie tweede spoor). Loopbaancoaching is een belangrijk onderdeel van deze fase. Hiervoor maken we vaak gebruik van ons loopbaancoaching programma, het Krachtkompas.
  • In de laatste fase begint de daadwerkelijke re-integratie op basis van het re-integratieplan dat we eerder samen hebben opgesteld. We laten je daarin pas los als jij daaraan toe bent, maar vaak zien we elkaar minder en spreken we vaker telefonisch.

Er is een goede, open sfeer tijdens de sessies, alles kan aan bod komen. Er is ruim de tijd om alles door te denken en door te praten.”

De kosten van re-integratie

Een werkgever is wettelijk verplicht om je te helpen re-integreren en heeft daar ook belang bij. Onze ervaring is dat een werkgever daarom vaak bereid is om (een deel van) het re-integratietraject te betalen. Wij kunnen je helpen om dit bespreekbaar te maken.

Ons intakegesprek is vrijblijvend. Gaan we daarna met elkaar verder? Dan spreken we met je werkgever en maken we een voorstel op maat.

Weet je nog niet zo goed wat je moet doen? Neem dan gerust contact op voor overleg. Wij denken graag mee.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Onze thuisbasis in Driebergen (regio Utrecht)

De Empowerment Company is gevestigd in Driebergen, vlakbij Utrecht. Je vindt ons in Villa Xaverius, een voormalig klooster. De locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via beeldbellen. Samen bespreken we welke vorm van coaching bij jou past.

Podcast

In de Happy@Work podcast delen wij al vier jaar lang in bijna 200 afleveringen en 130.000 downloads allerlei toepasbare tips zodat jij direct kunt starten met meer regie over jouw werkgeluk. Want invloed heb je altijd. Gebruik hem! En start hier met luisteren. 

Over ons

Bij de Empowerment Company geen quick fix door middel van 1 testje of 1 gesprek. De transformatie stapje voor stapje van binnenuit vorm geven, daar staan wij voor. Leef niet volgens iemand anders plan, maar vaar je eigen koers. Maak kennis met ons in de empower-yourself-call.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact