Hulp bij re-integratie

Ben je ziek? En voor langere of onbepaalde tijd uitgevallen op je werk?

maak nu een afspraak

Weer met energie aan het werk

Als je voor langere of onbepaalde tijd uitgevallen bent op je werk, kan je bij het re-integreren wel een steuntje in de rug gebruiken. De Empowerment Company kan helpen bij de re-integratie. Zodat je weer op krachten komt. En daarna met energie en plezier aan het werk kan.

Werkgever en medewerker zijn samen verantwoordelijk voor re-integratie. Het kan fijn zijn om daarbij een derde partij te hebben die er helemaal voor jou is, en jou kan ondersteunen. De ervaren psychologen en loopbaancoaches van de Empowerment Company helpen bij de re-integratie, van begin tot eind.

Daarbij vinden wij het niet alleen belangrijk dat de re-integratie succesvol is: dus dat jij weer met energie en plezier aan het werk gaat. We vinden het vooral belangrijk dat de re-integratie duurzaam is. Zodat je later niet weer tegen hetzelfde probleem aanloopt. Want daar is niemand bij gebaat: je werkgever niet, maar jij al helemaal niet.

Om je goed te kunnen helpen, is het belangrijk dat jij je prettig voelt bij ons.

Daarom is een intakegesprek bij ons vrijblijvend.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Wat is re-integratie?

Als je ziek bent  en (tijdelijk) je werk niet kunt doen, maar wel weer wilt gaan werken op den duur, is sprake van een re-integratietraject. Je werkgever en jij moeten er samen voor zorgen dat je weer – zodra dat mogelijk is – aan het werk kunt.

Het kan zijn dat je weer gaat werken bij je huidige werkgever, eventueel in een nieuwe of aangepaste functie. Dit is re-integratie eerste spoor. Is dat niet mogelijk? Dan wordt er gekeken naar passend werk bij een andere werkgever. Dit is re-integratie tweede spoor.

Via deze link vind je meer informatie over jouw rechten en plichten bij re-integratie. Wij begeleiden bij zowel re-integratie eerste spoor als bij re-integratie tweede spoor.

Hoe werkt re-integratie? Onze werkwijze

Iedereen is anders en daarom is elk re-integratietraject ook anders. Bij de Empowerment Company begint een traject met een afzonderlijk gesprek met jou en vervolgens met jouw werkgever.

Onze hulp bestaat globaal uit de volgende stappen:

  • Het allerbelangrijkste is dat je op krachten komt. Zodat je weer energie krijgt en kunt gaan opbouwen. Hierbij helpen we jou. Bijvoorbeeld doordat we je helpen bij het herkennen en doorbreken van ongezonde patronen (zowel in je gedrag, maar ook in hoe je denkt en omgaat met je lijf en gevoelens). En door met jou een goede dagstructuur in te richten, die jou helpt om daadwerkelijk je energiebalans te herstellen. Wist je bijvoorbeeld dat het vaak helemaal niet goed is om in deze fase fanatiek te gaan sporten?
  • Daarna onderzoeken we samen hoe jij weer aan het werk kunt en wat je daarvoor nodig hebt. En of dat bij je huidige werkgever kan (re-integratie eerste spoor) of bij een andere werkgever (re-integratie tweede spoor). Loopbaancoaching is een belangrijk onderdeel van deze fase. Hiervoor maken we vaak gebruik van ons loopbaancoaching programma, het Krachtkompas.
  • In de laatste fase begint de daadwerkelijke re-integratie op basis van het re-integratieplan dat we eerder samen hebben opgesteld. We laten je daarin pas los als jij daaraan toe bent, maar vaak zien we elkaar minder en spreken we vaker telefonisch.

Er is een goede, open sfeer tijdens de sessies, alles kan aan bod komen. Er is ruim de tijd om alles door te denken en door te praten.”

Alle ervaringen

De kosten van re-integratie

Een werkgever is wettelijk verplicht om je te helpen re-integreren en heeft daar ook belang bij. Onze ervaring is dat een werkgever daarom vaak bereid is om (een deel van) het re-integratietraject te betalen. Wij kunnen je helpen om dit bespreekbaar te maken.

Ons intakegesprek is vrijblijvend. Gaan we daarna met elkaar verder? Dan spreken we met je werkgever en maken we een voorstel op maat.

Weet je nog niet zo goed wat je moet doen? Neem dan gerust contact op voor overleg. Wij denken graag mee.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Maak nu een afspraak

Onze thuisbasis in Driebergen (regio Utrecht)

De Empowerment Company is gevestigd in Driebergen, vlakbij Utrecht. Je vindt ons in Villa Xaverius, een voormalig klooster. De locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via Skype. Samen bespreken we welke vorm van coaching bij jou past.

Gratis coaching

Met onze gratis loopbaancoaching diensten  gunnen wij iedereen meer (werk) geluk en minder stress.

Start vandaag

Over ons

Waarom aan de slag met de Empowerment Company?

Je wilt meer vanuit kracht en talenten leven. Balans brengen in je persoonlijke en professionele groei. Je bent gedreven om te investeren in jezelf en je bent er klaar voor om in actie te komen. Het lukt je alleen niet in je eentje. Maak kennis met ons in een vrijblijvend adviesgesprek.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact