Loopbaancoach is geen beschermd beroep: iedereen mag zichzelf dus een loopbaancoach noemen. Wat veel mensen niet weten, is dat de titel psycholoog ook geen beschermde titel is. Terwijl je een coachtraject misschien maar één keer (of een paar keer) in je leven doet. Het is dus belangrijk om een goede coach/psycholoog te kiezen. Waar moet je dan op letten?

  • Kijk naar de opleiding(en) die de betreffende loopbaancoach/psycholoog gevolgd heeft, check van welke beroepsvereniging hij of zij lid is en vraag naar de ervaring die hij of zij heeft. Alle psychologen en loopbaancoaches van de Empowerment Company hebben gedegen en erkende coachopleidingen gevolgd en houden zich aan de beroepscode van het Nederlands instituut van Psychologen (NIP), de beroepsvereniging van psychologen. Hier vind je meer informatie over ons team.
  • Zoek naar ervaringen van andere klanten: vaak vind je op de website van een loopbaancoach/psycholoog klantervaringen. Zo kun je lezen hoe andere mensen de coaching hebben ervaren. Hier vind je de ervaringen van onze klanten met de Empowerment Company.
  • Het belangrijkste is de persoonlijke klik die je hebt met de coach of psycholoog. Een groot deel van het succes van een coachingstraject wordt bepaald door de onderlinge relatie. Daarom hebben wij een vrijblijvende Empower Yourself Call.
  • Het kiezen van een loopbaancoach/psycholoog is heel persoonlijk én heel belangrijk. Jij gaat immers tijd, energie en geld investeren. Dan wil je ook het maximale eruit halen. Benader daarom minimaal 2 verschillende coaches van verschillende praktijken om te kunnen vergelijken en te kijken wat jou aanspreekt.
  • Zorg dat je voorbereid bent op het kennismakingsgesprek: wat wil jij weten van de coach om tot een goede keuze te kunnen komen?