Voor de beste match tussen mens en werk

Jouw partner voor het afnemen van assessments

Neem contact op

Een ervaren partner in assessments

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je een assessment wilt afnemen. Omdat je bijvoorbeeld wilt weten of een sollicitant de juiste persoon is voor jouw organisatie. Of omdat je wilt onderzoeken of een bestaande medewerker nog meer in zijn of haar mars heeft.

Met een assessment breng je helder in beeld wat de capaciteiten van iemand zijn. En wat zijn of haar drijfveren, interesses, talenten en valkuilen zijn. Want zowel jouw medewerker (of sollicitant) als de organisatie zelf is erbij gebaat als iemand kan werken vanuit zijn kwaliteiten en kracht. De ervaren psychologen en loopbaancoaches van de Empowerment Company helpen je hier graag bij.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem dan contact op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Wanneer neem je een assessment af?

Het afnemen van een assessment is een handige selectie-tool bij een sollicitatie. Maar je kunt een assessment ook gebruiken om het potentieel van een medewerker in kaart te brengen. Of als tool voor loopbaanontwikkeling.

In de praktijk komen organisaties vaak bij ons met de volgende vragen:

  • Is deze kandidaat de juiste persoon om onze vacature in te vullen? Zowel qua capaciteiten als qua persoonlijkheid?
  • Mijn medewerker wil op den duur méér: wat is een passende volgende stap in zijn of haar loopbaan?
  • Ik heb het idee dat mijn medewerker meer kan dan er nu misschien wel uit komt. Welke talenten en kwaliteiten kunnen nog meer ontwikkeld worden?
  • Is mijn medewerker geschikt om (in de toekomst) een leidinggevende functie te vervullen? En zo ja, wat is er nog voor nodig dat te bereiken?
  • Mijn medewerker wil graag een (vervolg)opleiding doen: is hij of zij daar geschikt voor? Of: welke vervolgopleiding past bij mijn medewerker?
  • Mijn medewerker functioneert niet op alle onderdelen van de functie even goed: wat is de oorzaak daarvan en hoe kunnen we daarbij helpen?
  • Op welke punten is ontwikkeling haalbaar en realistisch? Dit willen we graag in kaart hebben voor we investeren in een coachingstraject.

Onze werkwijze

We stellen samen met jou een onderzoeksopzet op, op basis van (indien van toepassing) het functieprofiel, het gewenste niveau en persoonlijke wensen.

Er zijn verschillende soorten instrumenten die we in overleg met jou inzetten: denk bijvoorbeeld aan een capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst, een managementsimulatie, rollenspellen of een interview. Vanuit onze ervaring adviseren we jou welke onderdelen voor jouw situatie of jouw vraag het beste ingezet kunnen worden.

Een assessment duurt meestal 1 dag of 2 dagdelen. Het is belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt bij het afnemen van de test(en). Daarom krijgt de kandidaat gedurende de dag(delen) steeds dezelfde gekwalificeerde adviseur om mee samen te werken. Een vast aanspreekpunt. Wij hechten er bovendien waarde aan om iemand altijd feedback mee te geven die waardevol is voor de kandidaat. Wat de vraag of uitkomst ook is, wij streven ernaar iemand rijker de deur uit te zien gaan.

In de meeste situaties is het prettig als een assessment op korte termijn plaatsvindt. Vaak wordt een assessment dan ook binnen 1 tot 2 weken ingepland. Op dezelfde dag vindt een telefonische terugkoppeling plaats (inhoudelijk alleen als de kandidaat hier schriftelijk toestemming voor geeft), als dit voor jou wenselijk is. Binnen 5 werkdagen na het assessment volgt de rapportage met ons advies. Deze wordt alleen aan jou als opdrachtgever toegestuurd als de kandidaat daarvoor schriftelijk toestemming geeft.

Ik zou de Empowerment Company zeker aanraden aan mensen uit mijn omgeving: ze zijn deskundig, professioneel en toegankelijk.”

meer ervaringen

100% van onze klanten bevelen ons aan op feedbackcompany.com

Waarom de Empowerment Company kiezen?

Wij zijn een totaalpartner voor de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Daarnaast hebben we veel ervaring in het afnemen van assessments. Omdat we veel samenwerken met bedrijven, begrijpen we jouw kant als werkgever en de belangen die in verschillende situaties een rol kunnen spelen.

Daarnaast hebben wij veel oog voor de mens en investeren in een gedegen maatwerktraject, dat aansluit bij jouwvraag en ook inzichten oplevert voor de kandidaat.

Wij hechten eraan een langdurige band op te bouwen met een organisatie. Door elkaar te leren kennen, kunnen we jouw organisatie nog beter van dienst zijn.

Kosten van een assessment en locatie

De kosten van een assessment zijn afhankelijk van de inhoud van het assessment en de onderdelen die we in overleg met jou kiezen. We bieden daarom altijd maatwerk aan. De intakefase is kosteloos en vrijblijvend, om samen te bekijken wat wij voor jouw organisatie kunnen doen.

Het assessment wordt op ons kantoor in Driebergen (bij Utrecht) afgenomen. Sommige onderdelen kunnen vooraf online worden ingevuld door de kandidaat.

Weten wat de Empowerment Company voor jouw organisatie kan betekenen?

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Een greep uit onze zakelijke klanten

Onze missie: Vitale organisaties en meer werkgeluk.

De Empowerment Company helpt professionals die regie willen nemen over hun leven en loopbaan. Wij helpen mensen met ontwikkelen van vaardigheden om krachtige keuzes te maken, waardoor ze met meer plezier, rust en energie leven en werken vanuit hun hart en hun kracht.

Meer voor werkgevers

De Empowerment Company Thuisbasis

De Empowerment Company is gevestigd in het midden van het land, namelijk in Driebergen-Rijsenburg (bij Utrecht). Onze locatie is zowel te voet, per fiets, per auto, als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Wij zijn ook ervaren en opgeleid in het coachen per telefoon en via Skype. Samen bespreken we welke vorm van coaching bij jouw medewerker past.

Gratis coaching

Met onze gratis loopbaancoaching diensten  gunnen wij iedereen meer (werk) geluk en minder stress.

Start vandaag

Over ons

Waarom aan de slag met de Empowerment Company?

Je wilt meer vanuit kracht en talenten leven. Balans brengen in je persoonlijke en professionele groei. Je bent gedreven om te investeren in jezelf en je bent er klaar voor om in actie te komen. Het lukt je alleen niet in je eentje. Maak kennis met ons in een vrijblijvend adviesgesprek.

© Empowerment Company    |    KVK 55670865    |    BTW NL 001676281B51    |    Algemene voorwaarden    |    Privacy verklaring    |    Contact